Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa pomidorowa z brukselką"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 163
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 163
Składniki
Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj. Pokrój w kostkę oczyszczone marchewki i łodygi selera. Brukselkę umyj, pokrój na połówki. Rozgrzej 2 łyżki oleju, zrumień cebulę i czosnek. Dodaj marchew oraz seler, przesmaż.
Wrzuć pomidory z puszki wraz z zalewą, dodaj łyżkę koncentratu pomidorowego, bulion i liść laurowy. Gotuj całość pod przykryciem około 20 minut.
Gotową zupę dopraw do smaku solą, pieprzem oraz ulubionymi ziołami. Podawaj, np. z makaronem.
czas ok. 50 min; porcja – 330 kcal, cena 1,50 złŹródło: Świat kobiety