Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta i treściwa zupa o pomidorowym posmaku. Kropką na "i" jest jajko ugotowane na miękko.
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13153
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 92
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22674
Smak wiosny!
Odsłon: 369
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 321
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13153
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 92
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22674
Smak wiosny!
Odsłon: 369
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 321
Składniki
Marchewki i ziemniaki obieramy, a następnie kroimy w średniej wielkości kostkę. Cebulę kroimy w kostkę. W garnku o grubym dnie rozgrzewamy olej. Podsmażamy cebulę. Gdy się zeszkli dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz marchewkę i ziemniaki ( razie potrzeby podlewamy niewielką ilością wody). Warzywa oprószamy solą i roztartym w dłoniach tymiankiem. Smażymy do miękkości składników.
Do miękkich warzyw dodajemy passatę pomidorową. Chwilę smażymy. Następnie wlewamy 1-1,5 l wody. Fasolkę przekładamy na sito, przelewamy zimną wodą i dodajemy do zupy. Gotujemy jeszcze chwilę. Zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem, ostrą i słodką papryką, bazylią oraz tymiankiem.
Zupę rozlewamy na talerze. Posypujemy tartym parmezanem. Podajemy z jajkiem ugotowanym na miękko