Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny smak zupy pomidorowej nie tylko w poniedziałki ;)
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 2119
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 461
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 134
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 558
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 85
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 2119
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 461
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 134
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 558
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 85
Składniki
Skrzydełka oczyszczamy. Marchewki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki. Zalewamy zimna wodą, tak by poziom wody był 2-3 cm ponad mięsem. Dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, ½ łyżeczki soli. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy płomień, usuwamy szumowiny i gotujemy jeszcze przez kwadrans. Mięso i marchewki wyławiamy. Marchewki kroimy w słupki. Wywar przecedzamy przez drobne sito. Ponownie przelewamy do garnka, dodajemy passatę, wrzucamy marchewki. Zagotowujemy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ulubionym makaronem. A co ze skrzydełkami? O tym wkrótce…