Zupa pomidorowa na rosole z dodatkiem kabanosów

Zupa pomidorowa na rosole z dodatkiem kabanosów
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: helenapon
Dzisiaj z braku czasu - mamy na obiad tylko zupę. Musi być więc treściwsza. Wykorzystałam resztki rosołu z poprzedniego dnia i dodałam kabanosy.

Składniki

  • 2 litry rosołu
  • 4 długie, cienkie kabanosy
  • 1 szklanka śmietany 18%
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego 30%
  • 1 szklanka ugotowanego makaronu
  • 1 łyżka majeranku roztartego w dłoniach

Przygotowanie


  1. Do garnka z rosołem dodać pokrojone kabanosy . Zagotować.
    Koncentrat rozmieszać ze śmietanką. Wlać do zupy. Dodać wcześniej ugotowany makaron.
    Doprawić solą, odrobiną cukru i majerankiem roztartym w dłoniach.

Składniki
  • 2 litry rosołu
  • 4 długie, cienkie kabanosy
  • 1 szklanka śmietany 18%
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego 30%
  • 1 szklanka ugotowanego makaronu
  • 1 łyżka majeranku roztartego w dłoniach
Składniki