Zupa pomidorowa

Zupa pomidorowa
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Błyskawiczna w przygotowaniu zupa pomidorowa z ryżem i prażonym słonecznikiem.

Składniki

  • Sok pomidorowy 1,5 litra
  • Woda 1 szklanka
  • Ryż biały 1 szklanka
  • Słonecznik 1/2 szklanki
  • Cukier 1 łyżeczka
  • Sól

Przygotowanie

  1. Słonecznik uprażyć na suchej patelni często mieszając, aby się nie przypalił.

  2. Sok pomidorowy i wodę zagotować.

  3. Dodać ryż i gotować na wolnym ogniu przez około 5 minut.

  4. Dodać cukier, uprażony słonecznik oraz sól do smaku i pozostawić pod przykryciem na około 15 minut, aż ryż zmięknie.

  5. Przed podaniem można posypać natką pietruszki.

Komentarze do przepisu (3)

Przykuchence 09 września 2020
super przepis :D
ekspresjawkuchni 12 września 2020
Bardzo dziękuję :)
Maudie 12 września 2020
Jedna z moich ulubionych zup :)
Składniki
  • Sok pomidorowy 1,5 litra
  • Woda 1 szklanka
  • Ryż biały 1 szklanka
  • Słonecznik 1/2 szklanki
  • Cukier 1 łyżeczka
  • Sól
Składniki