Zupa pomidorowa

Zupa pomidorowa
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: malami83
A oto prosty przepis na zupę pomidorową. Każdy pewnie ma swój ulubiony smak tejże popularnej zupy, a ja przedstawiam ją w swojej wersji. - odmrożona porcja rosołu (jak gotuję rosół to gotuję duży garnek i częśc rosołu dzielę na pojemniki i zamrażam w ten sposób uzyskując bazę do różnych zup co sprawia, że obiad jest gotowy szybciej) - 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego - 1 łyżka słodkiej papryki - 1 łyżka keczupu pikantnego - 4 łyżki śmietany - sól - pieprz - makaron, ryż, groszek ptysiowy (do wyboru) Do garnka wlewany odmorożoną porcję gotowego rosołu. Dodajemy pozostałe składniki oprócz śmietany i gotujemy 15-20 minut. W kubku mieszkamy śmietanę z zupą (1 łyżka wazowa) i zabielamy całą zupę w garnku. I GOTOWE

Składniki

  • gotowy rosół
  • koncentrat pomidorowy
  • papryka słodka
  • śmietana

Przygotowanie

  1. Do garnka wlewany odmorożoną porcję gotowego rosołu. Dodajemy pozostałe składniki oprócz śmietany i gotujemy 15-20 minut. W kubku mieszkamy śmietanę z zupą (1 łyżka wazowa) i zabielamy całą zupę w garnku.

    I GOTOWE

Komentarze do przepisu (1)

Maudie 25 września 2018
Bardzo lubię pomidorową zupkę :)
Składniki
  • gotowy rosół
  • koncentrat pomidorowy
  • papryka słodka
  • śmietana
Składniki