Zupa pomidorowa

Zupa pomidorowa
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: smaker
Zupa pomidorowa - chyba najbardziej, obok rosołu, znana i lubiana zupa w Polsce. Smak pomidorowej towarzyszy kolejnym pokoleniom Polaków, każda jest jednak trochę inna, wydaje się nam prostym daniem, a jednak trudno przygotować przepyszną zupę pomidorową. Poznajcie nasz sposób - jest genialny!

Przygotowanie

  1. Rosół podgrzać, dodać ryż i gotować 15-20 minut aż ryż zmięknie, dodać passatę lub przecier pomidorowy, zagotować.

  2. W niewielkiej ilości zupy rozprowadzić śmietanę, dodać do garnka, dokładnie zamieszać, przyprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Jeśli zupa jest zbyt kwaśna dodać odrobinę cukru.

  3. Podawać posypaną świeżą natką pietruszki.

https://www.interia.tv/embed-video?id=2195083

Komentarze do przepisu (1)

Bellapi 11 sierpnia 2017
kocham pomidorową
Składniki