Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowa zupa o ciekawym orientalnym smaku. Przepis pochodzi z ksiazki "Look and cook, Splendid soups"
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 160
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1116
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 160
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1116
Składniki
Marchew obrac pokroic w plasterki. Cebule posiekac,z pomaranczy wycisnac sok i utrzec skorke z jednej pomaranczy. Na masle dusic cebule okolo 2-3min. dodac marchewka, skorke z pomaranczy, coriander, sol i pieprz, dusic okolo 10 min.
Dodac wywar zkurczaka, zmiejszyc ogien i gotowac okolo 30 min. Nastepnie zmiksowac zupe w mikserze i przelac ponownie do garnka. Dodac smietanke i sok z pomaranczy. Doprawic sola i pieprzem wg uznania.