Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa pizza smakuje dokładnie tak samo jak znany, włoski placek Margherita. Jest pełna soczystych pomidorów i sera mozzarella, a dodatek włoskiej kiełbasy chorizo dodaje jej niezwykłej wyrazistości i aromatu. Danie świetnie pasuje z grzankami, świeżymi ziołami czy ekstra serem. Stanowi świetne urozmaicenie dla wszystkich miłośników włoskiej kuchni.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Kiełbasę pokrój w plasterki i podsmaż na suchej patelni. Odsącz z nadmiaru tłuszczu. Przenieś ją do garnka. Dodaj także pomidory, koncentrat pomidorowy, bulion. Pepperoni pokrój w ćwiartki, a cebulę obierz i drobno posiekaj. Z papryki wytnij gniazdo nasienne i pokrój w drobną kostkę. Warzywa przełóż razem ze wszystkimi przyprawami do garnka z zupą.
Garnek przykryj i trzymaj na małym ogniu przez 6 godzin. Mozzarellę zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wmieszaj ser w zupę, mieszając przez 15-20 minut, do całkowitego roztopienia. Zupę pizza przelej gorącą do misek i posyp mozzarellą. Podawaj udekorowaną listkami bazylii.