Zupa pieczarkowa z wołowiną

Zupa pieczarkowa z wołowiną
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Tina
Smaczny pomysł na "Zupa pieczarkowa z wołowiną"

Składniki

  • 60 dag wołowiny na gulasz
  • 30 dag pieczarek
  • 2 duże cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oleju
  • 1 litr bulionu wołowego (z kostki)
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 szklanka śmietany 22 proc
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • słodka i ostra papryka w proszku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Wołowinę opłucz, osusz, potnij w sporą kostkę. Mięso oprósz mąką, dokładnie wymieszaj.

  2. Pieczarki oczyść, potnij na kawałeczki. Cebule oraz czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na rozgrzanym oleju. Dołóż mięso. Smaż jeszcze kilka minut. Wrzuć pieczarki. Podsmażone zalej bulionem. Przypraw do smaku solą, pieprzem, kminkiem oraz słodką i ostrą papryką. Poczekaj, aż zupa ponownie zawrze. Zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem około 45 minut. Od czasu do czasu zamieszaj.

  3. Pod koniec gotowania dodaj koncentrat pomidorowy i wlej śmietanę. Zupę doprowadź do wrzenia. Ponownie przypraw. Tak przygotowaną gulaszową możesz podawać z grubym makaronem albo zacierkami.

    Źródło: Tina

Składniki
  • 60 dag wołowiny na gulasz
  • 30 dag pieczarek
  • 2 duże cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oleju
  • 1 litr bulionu wołowego (z kostki)
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 szklanka śmietany 22 proc
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • słodka i ostra papryka w proszku
  • sól
  • pieprz
Składniki