Zupa pieczarkowa z serem pleśniowym

Zupa pieczarkowa z serem pleśniowym
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Podpatrzona na blogu Kardamonovy <3 Grzyby, choć to pieczarki, smakują wybornie w serowym towarzystwie.

Składniki

  • 250 g brązowych pieczarek
  • 1 marchew
  • 1 pietruszka
  • 1 kawałek selera korzeniowego
  • 3-4 ziemniaki
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 100 g niebieskiego sera pleśniowego
  • 2 łyżki kaszy pęczak
  • 1,5 l wrzątku
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Pieczarki oczyszczamy i kroimy na plasterki. Dodajemy marchew, pietruszkę i seler (można pokroić w kostkę …tekstura ulubiona) . Pokrojone w kostkę ziemniaki, posiekaną cebulę, kaszę i smażymy na maśle.
    Następnie do całości dodajemy ser, dusimy pod przykryciem 10 min, zalewamy wrzątkiem o gotujemy do miękkości warzyw.
    Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem.
    Podajemy z posiekaną natką pietruszki.

Komentarze do przepisu (14)

BEATA1978 17 grudnia 2017
Takie połączenie musi być pyszne :)
Docherro 17 grudnia 2017
Pyszna zupka:)
Futka 18 grudnia 2017
Mmmm....Ależ ona musi być aromatyczna! Cudowna jest <3
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 250 g brązowych pieczarek
  • 1 marchew
  • 1 pietruszka
  • 1 kawałek selera korzeniowego
  • 3-4 ziemniaki
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 100 g niebieskiego sera pleśniowego
  • 2 łyżki kaszy pęczak
  • 1,5 l wrzątku
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
Składniki