Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zabielana mlekiem kokosowym z zawartością 8-10 % tłuszczu a walorami smakowymi tłustej śmietanki.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
Ugotowałam wywar z indyka, z zielem, liściem. Indyk w sumie gotuje się 1,5 h. Można pominąć ten krok i jako bazę do podsmażania użyć masła i zupę zacząć od tego. Podsmażyłam na oleju pokrojoną w kosteczkę cebulę, dodałam pokrojone w plasterki pieczarki i czosnek i sos sojowy. Podsmażyłam do odparowania wody i zrumienienia. Dodałam do wywaru po godzinie gotowania. Dodałam też pokrojoną w kosteczkę marchewkę i kawałek selera. Ziemniaki pokroiłam w grubszą kostkę. Gotowałam do miękkości ziemniaków. Pod koniec dodałam mleko kokosowe, całość posoliłam i popieprzyłam. Po wyłączeniu ognia posypałam zieleniną. Mięso z wywaru doskonale smakuje jeszcze ciepłe na kanapkach.
Smacznego :)