Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa pieczarkowa"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 628
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 56
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 775
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 628
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 56
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 775
Składniki
Paprykę oczyść, pokrój w cienkie paski. Cebulę obierz, pokrój w piórka. Pieczarki oczyść, pokrój na plasterki.
Masło stop na patelni, wrzuć warzywa i pieczarki, podduś. Dodaj groszek, wlej bulion, zamieszaj, gotuj ok. 15 minut.
Żółtka wymieszaj ze śmietaną i przecierem pomidorowym. Zupę zdejmij z ognia, wlej mieszankę, połącz, nie gotuj.
Przypraw do smaku solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i winem. Posyp natką.
Czas przygotowania 25 min. Ilość porcji 4. Cena za porcję 2,60 zł.
Przepis przysłała Elżbieta Pawelec z Elbląga.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie