Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34773
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 185
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34773
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 185
Składniki
Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój na kawałki. Wrzuć je do garnka. Zalej bulionem i gotuj ok. 10 minut. W tym czasie pieczarki oczyść, pokrój w plasterki. Cebulę obierz, grubo posiekaj, zeszklij na maśle. Dołóż plasterki pieczarek.
Smaż mieszając, aż grzyby ładnie się zrumienią. Odłóż trochę pieczarek do dekoracji, a resztę dołóż do ziemniaków. Całość gotuj dalej przez kolejne 10 minut.
Zupę zmiksuj na gładko. Wymieszaj ze śmietaną. Przypraw na pikantnie solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Ponownie zagotuj.
Gotową zupę rozlej do miseczek albo kokilek. Do każdej włóż trochę odłożonych wcześniej pieczarek. Ew. udekoruj listkami świeżych ziół. Podawaj np. z grzankami serowymi albo groszkiem ptysiowym.Źródło: Naj