Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle rozgrzewa i syci. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obiad. Zupa Parzybroda jest nie tylko bardzo smaczna, ale również wyjątkowo prosta do przygotowania. Przepis na parzybrodę pochodzi ze starego, maminego kajetu.
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 112
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 92
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22655
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 135
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 112
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 92
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22655
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 135
Składniki
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy w garnku z rozgrzanym olejem na złoty kolor.
Marchewkę, pietruszkę obieramy, ścieramy na tarce. Dorzucamy do garnka. Dolewamy 2 l wody. Dodajemy przyprawy: ziele angielskie i liście laurowe.
Kapustę drobno szatkujemy i dorzucamy do garnka. Całość gotujemy przez około 30 minut.
Ziemniaki obieramy, kroimy w drobną kostkę i dodajemy do gotującej się zupy.
Boczek kroimy w paski i dodajemy do zupy. Całość gotujemy jeszcze przez około 20-30 minut. Zupę doprawiamy solą i pieprzem. Gorącą nakładamy na talerze. Smacznego!