Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jednego razu kupiliśmy mix kolorowych papryk, prawdę mówiąc nie wiedzieć do czego. Jednak po chwili znalazło się dla nich zastosowanie.
Polecam.
Odsłon: 5525
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 452
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 167
Polecam.
Odsłon: 5525
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 452
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 167
Składniki
Papryki przekładamy do rękawa pieczeniowego. Pieczemy 40 min w temperaturze 200°C (termoobieg). Następnie wyciągamy z piekarnika, studzimy. Papryki wyciągamy z rękawa, lekko nakłuwamy, przez sitko przesączamy sok wypływający z papryk (nie wylewamy). Papryki obieramy ze skórki, usuwamy pestki i miksujemy na papkę, dolewamy sok z pieczenia papryk (w razie potrzeby uzupełniamy wodą do 1,2 l całości). Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, przekładamy do zupy i gotujemy na małym ogniu do ich miękkości. Pieczarki smażymy na rumiano, na maśle. Dodajemy do zupy. Podajemy ze świeżymi listkami majeranku.