Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
POŻYWNA ZUPA COŚ NA WZÓR WĘGIERSKIEGO DANIA.PACHNĄCA PAPRYKĄ.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 83
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 171
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 197
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 83
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 171
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 197
Składniki
cebulę obrać,drobno pokroić,dać na patelnię poddusić
wołowinę pokroić w drobną kostkę wrzucić do cebuli,smażyć do odparowania wody
dodać 2 łyżki papryki krótko podsmażyć
zalać wodą lub wywarem warzywnym u mnie był rosół ok.1/2 litra,dusić mięso aż będzie miękkie
w międzyczasie obrać i pokroić w talarki pieczarki,umyć i pokroić papryki/w kostkę/
do miękkiej wołowiny wrzucić pieczarki i paprykę gotować krótko aby papryka się nie rozgotowała.ogórki pokroić w drobną kostkę
przyprawić, można dodać łyżeczkę ostrej papryki chwilę pogotować /ma być dosyć gęste/
na koniec dodać odsączoną fasolę rozgnieciony czosnek koncentrat pomidorowy
ja na koniec dodałam jeszcze 2 łyżki śmietany z 1 łyżką mąki nie jest to konieczne.