Zupa Paprykowa

Zupa Paprykowa
> 5-6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
Pyszna rozgrzewająca zupa na chłodne dni.

Składniki

  • 1 szynka wieprzowa
  • ½ kg ziemniaków
  • 2 duże marchewki
  • 4 papryki czerwone
  • Kostka rosołowa
  • 100 g pasty paprykowej w słoiczku
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 3 ziarna pieprzu
  • Sól
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju, solimy.

  2. 2. Ziemniaki obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i przekładamy do większego garnka.
    3. Do ziemniaków dodajemy obraną i pokrojoną w plasterki marchew.

  3. 4. Dodajemy mięso podsmażone, zalewamy wodą i dodajemy kostkę rosołową i przyprawy ziele oraz pieprz.

  4. 5. 10 minut przed końcem gotowania, dodajemy papryki pokrojone w paseczki i pastę paprykową.

  5. 6. Zupka gotowa.
    7. Smacznego.

Komentarze do przepisu (3)

Nevermore 14 stycznia
Ty robisz takie pyszne i rozgrzewające zupy, a ja tu marznę ;) Super :)
KulinarnaChwila 14 stycznia
to wpadaj na zupkę :)
Nevermore 15 stycznia
Już byłem ;)
Składniki
  • 1 szynka wieprzowa
  • ½ kg ziemniaków
  • 2 duże marchewki
  • 4 papryki czerwone
  • Kostka rosołowa
  • 100 g pasty paprykowej w słoiczku
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 3 ziarna pieprzu
  • Sól
  • Olej do smażenia
Składniki