Zupa paprykowa

Zupa paprykowa
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Najsmaczniejsza w sezonie jesienny, właśnie wtedy papryka jest najlepsza.

Przygotowanie

  1. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Podsmaż na maśle. Gdy się zeszkli dodaj paprykę (pokrojoną w kostkę). Podsmażaj do czasu aż warzywa zmiękną. Bulion zagotuj. Dodaj warzywa i obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Dołóż przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Gotuj przez kwadrans. Dodaj odsączoną kukurydzę. Dopraw sokiem z cytryny, chilli, słodką papryką i imbirem. Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.

Komentarze do przepisu (1)

zonia48 14 września 2017
A co z ziemniakami zrobić? :)
Składniki