Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 201
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 171
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 201
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 171
Składniki
Papryki rozetnij, usuń środki z pestkami, strąki opłucz, pokrój w kosteczkę. Cebule oraz czosnek obierz, grubo posiekaj. W garnku rozgrzej oliwę. Zeszklij na niej cebule oraz czosnek.
Dołóż pokrojone papryki. Mieszając, smaż chwilę na dużym płomieniu. Warzywa podlej bulionem, gotuj jeszcze 15 minut. Pod koniec gotowania przypraw do smaku solą, pieprzem kajeńskim oraz suszonym oregano i bazylią.
Wyjmij trochę papryki do dekoracji. Resztę zupy zmiksuj na gładko. Rozlej do miseczek. Każdą porcję udekoruj kleksem jogurtu, odłożonymi wcześniej kosteczkami papryki oraz listkami bazylii.Źródło: Naj