Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa owocowa z makaronem"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 749
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 749
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Truskawki opłukać szybko pod bieżącą wodą, lekko osuszyć, usunąć starannie szypułki. Owoce zalać gorącą wodą, dodać cukier, zagotować. Ugotowany wywar przetrzeć przez sitko lub zmiksować.
Do wywaru dodać mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną w niewielkiej ilości wody. Zagotować ponownie. Dodać śmietankę.
Makaron ugotować do miękkości, drobno pokrój i wymieszać z zupą. Dodać listki mięty. Podawać.
W wersji dla dzieci zupę można zagęścić kisielem w ich ulubionym smaku i ozdobić kawałkami truskawek.
ok. 35 minutŹródło: Twoje Imperium