Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszną zupę ogórkową z ogórkami smażonymi na maśle.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24009
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 99
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24009
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 99
Składniki
Do garnka włóż porcję rosołową, zalej wodą i zagotuj, zbierz szumowiny, dodaj ziele, pieprz i liście laurowe.
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Marchewkę, pietruszkę i selera zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Pora pokrój w paski, cebulę pokrój w drobną kostkę, czosnek również. Ogórki zetrzeć na tarce o małych oczkach.
Do zupy dodaj pokrojone ziemniaki oraz opłukany ryż .Na patelni rozgrzej masło podsmaż cebulkę, czosnek, warzywa oraz ogórki, smaż około 10 minut. Gdy ziemniaki i ryż będą miękkie dodaj podsmażone warzywa i ogórki, następnie wodę z ogórków gotuj około dziesięciu minut .
Na koniec dopraw do smaku solą i pieprzem , zagęść mąką i śmietaną, dodaj pokrojoną pietruszkę.