Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jest smaczna, pożywna i niskokaloryczna.
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 45
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 120
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 461
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32649
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 93
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 133
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 45
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 120
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 461
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32649
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 93
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 133
Składniki
Na tarce o dużych oczkach zetrzeć ogórki kiszone. Następnie obrać marchewkę i również zetrzeć na tarce. Do garnka wlać 2-2,5 l wody. Dodać starte warzywa. Gdy zupa zacznie się gotować dodać ryż. Następnie dodawać kolejno przyprawy: pierz, liście laurowe, ziele angielski, kurkumę, carry i "Vegetę". Nie solić, gdyż sól jest już w ogórkach kiszonych. Gotować do miękkości ryżu tj. około 30 min.
Nabrać chochelkę zupy do miseczki i rozprowadzić w niej łyżkę mąki, a potem 2 łyżki jogurtu naturalnego. Całość wlać do zupy i zagotować.