Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdecydowanie stwierdzić mogę, że ogórkowa jest moją drugą, zaraz po pomidorowej, ulubioną zupą. Wersja na żeberkach jest best ever! Oczywiście mięsiwo zostanie wykorzystane do kolejnego dania, które zapodam jutro. Zupkę polecam Arek Gie
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 433
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12486
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 87
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 433
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12486
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 87
Składniki
Mięso myjemy, zalewamy zimną wodą (2-2,5 litra). Dodajemy liście, ziele, pieprz ziarnisty i płaską łyżeczkę soli. Gotujemy bez przykrycia przez 1-1,5. Mięso wyjmujemy (przyda się do kolejnego dania), usuwamy szumowiny. Warzywa obieramy, marchew dodatkowo ścieramy na tarce do jarzyn, ziemniaki kroimy w kostkę. Wrzucamy do mięsnego wywaru, gotujemy do miękkości. Gdy warzywa będą już miękkie, dodajemy starte na dużych oczkach ogórki oraz rozgniecione ząbki czosnku. Gotujemy jeszcze 30 minut. Śmietanę łączymy z mąka i odrobiną wywaru z zupy. Wlewamy do całości, rozprowadzamy w zupie. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Gdyby zupa była mało wyrazista dolewamy odrobinę kwasu z ogórków. Podajemy z posiekanym koperkiem.