Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna zupka na chłodniejsze dni marca, polecam.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 176
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 176
Składniki
-marchewkę obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach -ogórki trzemy na tarce o grubych oczkach -do garnka wlewamy ok 1,2 litra wody i wrzucamy do niej marchewkę , kostki rosołowe i doprowadzamy do wrzenia -następnie dodajemy makaron i gotujemy do miękkości go w wywarze ok 15 min -później dodajemy starte ogórki i pieprz -dla poprawienia smaku możemy dolać trochę wody z ogórków kiszonych(ale tylko gdy zupa jest zbyt mało aromatyczna) -gotować wszystko razem na małym ogniu ok 5 minut Smacznego