Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11052
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 271
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11052
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 271
Składniki
Ugotować wywar z mięsa oraz jarzyn, 1 kostki rosołowej i niewielkiej ilości wegety lub podobnej przyprawy.
Osobno ugotować ziemniaki
Odcedzić wywar, wyjąć mięso, obrać z kości, tłuszczu itp (zostawić chudziutkie:), dość drobno pokroić. Por wyrzucić.
Ugotowane ziemniaki, marchewkę i seler przepuścić wraz z kwaszonymi ogórkami przez maszynkę do mięsa.
Do gotującego się, przecedzonego wywaru dodawać po kawałeczku serek topiony, mieszać aż się całkowicie rozpuści.
Do wywaru z rozpuszczonym serkiem wrzucić: pokrojone mięso, zmielone ziemniaki, marchew, seler i kwaszone ogórki. Zamieszać. Jeśli wywar był bez mięsa, proponuję dodać pokrojone w słupki resztki wędlin wędzonych, dobrej kiełbasy, resztki pieczeni lub co tam masz dobrego pod ręką:)
Ugotowane na twardo jaja posiekać niezbyt drobno (ew. przepuścić przez grubą kratkę do sałatek nie krojąc ich poprzednio), wrzucić do zupy, zamieszać. Przyprawić do smaku, jeśli trzeba dolać wody z ogórków.
Zagotować. Można dodać śmietany, jeśli ktoś lubi. Smacznego:)