ZUPA OGÓRKOWA

ZUPA OGÓRKOWA
> 5-6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: POMPOLINA
po prostu pyszna:)))

Składniki

Przygotowanie

  1. Skrzydełka gotujemy

  2. w trakcie gotowania dodajemy starta na grubych oczkach marchewke, pietruszke, seler oraz pokronoje w kosteczke ziemniaki

  3. czekamy az wszystko bedzie miekkie i dodajemy przecier ogórkowy

  4. doprawiamy zupke przyprawami oraz koperkiem Ja daję przecier własnej roboty. PRZECIER OGÓRKOWY: ogórki zcieram na grubej tarce i zasypuje solą aby puściły sok. Do słoika wkładam ząbek czosnku, korzeń chrzanu, gorczyce. Potem wkładam ogórki wraz z sokiem i na koniec dodaję koper. Zakręcam mocno słoik o dkładam Po tygodniu przecier jest gotowy. U mnie wytrzymuje w słoikach przez całą zimę. SMACZNEGO

  5. na koniec dodajemy smietane i kilka skwarków:))

  6. czekamy jeszcze 10 minut az wszystko sie zagotuje

  7. SMACZNEGO

Komentarze do przepisu (2)

malwin77 07 lutego 2010
Generalnie nie mam nic przeciwko zamieszaczaniu tego typu przepisów lecz w/w inwencja z przecieru ze słoika i... Czytaj całość »
Generalnie nie mam nic przeciwko zamieszaczaniu tego typu przepisów lecz w/w inwencja z przecieru ze słoika i przyprawy do zup niczym z sugestii zup instant...
renka 07 lutego 2010
malwin77 nie rozumiem co masz na myśli ''przecier ze słoika" ja sam przygotowuje ogórki na zupę i po otwarciu... Czytaj całość »
malwin77 nie rozumiem co masz na myśli ''przecier ze słoika" ja sam przygotowuje ogórki na zupę i po otwarciu są gotowe od razu do zupy,czy to coś złego?
Składniki
Składniki