Zupa ogórkowa

Zupa ogórkowa
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: gvlba
Poprostu pyszna

Składniki

  • ogórki kiszone, 4-5
  • włoszczyzna
  • seler
  • pietruszka
  • por
  • marchewka
  • ziemniaki, 3
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • gęsta smietana, łyżka
  • kość albo żeberka
  • czosnek, 2 ząbki

Przygotowanie

  1. Ugotować wywar z kości, żeberek z dodatkiem liścia laurowego i kilku ziarenek ziela angielskiego.Pietruszke,seler oraz marchewke zetrzec na tarce o dużych oczkach,ziemniaki pokroic w kostke a czosnek pokroic w plasterki.Dodac do wywaru.Gdy warzywa się ugotują dodać starte ogórki.Zabielic śmietaną i przyprawic do smaku.

  2. Najlepiej smakuje z dodatkiem koperku.

Komentarze do przepisu (1)

mysz204 13 stycznia 2010
smiatana sie nie zwarzy kiedy odrobine ja posolimy;)
Składniki
  • ogórki kiszone, 4-5
  • włoszczyzna
  • seler
  • pietruszka
  • por
  • marchewka
  • ziemniaki, 3
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • gęsta smietana, łyżka
  • kość albo żeberka
  • czosnek, 2 ząbki
Składniki