Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś poleca się zupa ogórkowa niby zwykła a jednak niezwykła ponieważ gotowana na pachwinie wieprzowej, zapewniam wyszła bardzo smaczna i aromatyczna
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 42
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 73
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10514
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 97
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 42
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 73
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10514
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 97
Składniki
Na początek do dużego garnka wlać dwa litry wody, dodać opłukane mięso pachwinę, marchew pokrojoną dowolnie oraz dodać ziela angielskie i liście laurowe. Całość gdy się zagotuje zmniejszyć ogień i gotować na wolnym do miękkości pachwiny w międzyczasie zdjąć powstałe szumowiny. W czasie gdy wywar się gotuje wsypać przyprawę uniwersalną przygotować ogórki a mianowicie zetrzeć je na drobnej tarce jarzynowej. Gdy już pachwina jest wystarczająco miękka wyjąć ją z wywaru i do wywaru dodać ziemniaki dolewając potrzebną nam ilość wody, gotować do miękkości ziemniaków
Jak już ziemniaki w wywarze mięsnym są miękkie wtedy dodać starte ogórki oraz sok z ogórków, chwilę pogotować tak około pięciu minut dodając w międzyczasie cukier i doprawić według swego smaku. Następnie wlać śmietanę trzydziestoprocentową i szybkim ruchem łyżki zamieszać aby śmietana się nie zważyła. Do zamieszanej ze śmietaną zupy dodać szczyptę lubczyku suszonego oraz suszony koper, zamieszać lekko zagotować zdejmując powstałą pianę, zdjąć z ognia
Ugotowana zupa wyszła przepyszna i aromatyczna a co najważniejsze to kwaśna taka jaką lubię, jeżeli ktoś nie lubi lub z jakiegoś powodu nie może śmietany można ją pominąć i ugotować czystą zupę ogórkową, można również dodać świeżego kopru ja dałam suszony który mam od mamy. Przepis jest bardzo prosty i każdy da radę ugotować taką zupę