Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 41
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 44
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 40
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 41
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 44
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 40
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj w zimnej wodzie i ugotuj. Odcedź, po czym przeciśnij przez praskę lub przetrzyj przez sito na gładkie purée.
Cebulę posiekaj, a obrane ogórki zetrzyj na grubej tarce jarzynowej.
Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę. Po chwili dodaj ogórki i razem podduś. Gdy zrobią się miękkie, zalej wywarem i gotuj około 10 minut. Zmiksuj razem z koperkiem.
Dodaj do zupy purée oraz przyprawy i doprowadź do wrzenia.
Śmietanę rozprowadź z odrobiną wrzątku i wlej do ogórkowej. Wymieszaj.
Czas przygotowania: 50 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 160. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax