Zupa ogórkowa

Zupa ogórkowa
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Pyszna,szybka,tania zupka

Składniki

  • Porcja rosołowa
  • Ogórki kiszone
  • Cebula
  • Marchewka
  • Masło
  • Ryż

Przygotowanie

  1. Porcje oczyszczamy z nadmiernej ilości tłuszczu oraz myjemy dokładnie zalewamy zimna woda i gotujemy do uzyskania bulionu. Staramy się odcedzić resztki szumu które powstaną, Ogórki i cebule kroimy w kostkę rozgrzewamy patelnie smarując ją masłem podsmażamy delikatnie na małym ogniu. Dodajemy do bulionu gotujemy około 20 min później dodajemy marchewkę pietruszkę oraz przyprawy.
    Gotujemy az do uzyskania miękkich warzyw , na końcu dodajemy ryż czekamy aż się ugotuje i gotowe .

Składniki
  • Porcja rosołowa
  • Ogórki kiszone
  • Cebula
  • Marchewka
  • Masło
  • Ryż
Składniki