Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jest bardzo esencjonalna, klasyka polskiej kuchni.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7849
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 174
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 388
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7849
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 174
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 388
Składniki
Ogon wołowy łatwo podzielić nożem. Lekko obtoczone w mące kawałki obsmaża się, potem zalewa wodą i gotuje do miękkości z zielem i liściem. Tam jest sporo kolagenu więc na początek 2 h. Po tym czasie dodaje się warzywa w całości, lub pokrojone w kosteczkę, ziemniaki pokrojone w półksiężycki, sól, pieprz, pieprz ziołowy, łychę koncentratu i przesmażoną łyżkę papryki w proszku. Gotuje się do miękkości warzyw. Podawałam bez warzyw korzeniowych. Mięso rozpływa się w ustach. Jeśli zbierze się za dużo tłuszczu, można zebrać łyżką. Na koniec posypuje się odrobiną majeranku.
Smacznego :)