Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 32
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 23
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 45
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 105
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 32
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 23
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 45
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 105
Składniki
W dużym garnku rozgrzać olej, podsmażyć ogony aż się zrumienią. Cebulę pokroić w kostkę a czosnek w plasterki, dodać do ogonów, podsmażać kilka minut. Następnie wsypać paprykę w proszku, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Wlać wino i dusić do odparowania alkoholu.
Do garnka wlać 1,5 litra wrzącej wody, wrzucić suszone grzyby, pietruszkę i seler. Doprawić solą i pieprzem, gotować kilka godzin na niewielkim ogniu do miękkości mięsa.
Ogony wyciągnąć z garnka, obrać z mięsa. Kawałki mięsa włożyć z powrotem do zupy. Ziemniaki pokroić na kawałki a marchewkę w plasterki, dodać do gotującej się zupy. Gotować aż warzywa będą miękkie. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy.