Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna zupa która ma mało kalorii i jest bardzo sycąca. Idealna dla osób na diecie
Polecam.
Odsłon: 144
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 792
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 9
Polecam.
Odsłon: 144
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 792
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 9
Składniki
Filety z kurczaka umyj i włóż do garnka. Marchewki pietruszki i selera obierz i zetrzyj na tarce z grubymi oczkami. Kalafiora umyj i podziel na małe różyczki. Paprykę oczyść z gniazda nasiennego i pokrój w małą kostkę, cebulę również posiekaj w małą kosteczkę. Wszystkie warzywa włóż do garnka. Zalej warzywa i kurczaka zimną woda tak, aby przykryć wszystkie produkty w garnku. Dodaj również przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Gotuj 30 minut, następnie dodaj zieloną pietruszkę (zostaw trochę do przybrania) oraz lubczyk. Gotuj kolejne 15 minut. Wyjmij zieloną pietruszkę i lubczyk z zupy. Dodaj ocet jabłkowy, sól i pierz do smaku. Jeśli zupa okaże się zbyt słodka lub mdła dodaj więcej octu – to nie zmieni tak bardzo kaloryczności zupy. Jeśli lubisz czosnek możesz doprawić zupę dodatkowym ząbkiem czosnku.