Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomita zupa ogórkowa na ogórkach gruntowych. Idealna na upalne dni. Przepis pochodzi z 455. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 59
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 77
Polecam.
Odsłon: 113
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 59
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 77
Polecam.
Odsłon: 113
Składniki
W garnku roztopić masło. Wrzucić i zeszklić pokrojoną cebulę. Wsypać kurkumę. Gdy zacznie się karmelizować wrzucić posiekany czosnek oraz warzywa – ziemniaka pokrojonego w kostkę, marchewkę, pietruszkę i połówkę selera starte na jarzynowych oczkach, kawałek pora posiekany w plasterki. Wymieszać i smażyć przez chwilę.
Zalać gorącym wywarem. Przykryć i gotować do miękkości. Pod koniec dorzucić ogórki starte na dużych oczkach.
Zabielić śmietaną (wcześniej warto ją zahartować). Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Zdjąć z kuchenki i dorzucić posiekany koperek.