Zupa Minestrone

Przepis dnia 2013-01-21
Zupa Minestrone
> 5-6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
Pyszna! rozgrzewająca.. nic więcej nie powiem :)

Składniki

Przygotowanie

  1. Na rozgrzany olej wrzucamy pokrojony w kostkę boczek lub wędzonkę. Kolejno dodajemy obrane i pokrojone w kostkę: marchew, seler, cebulę i ziemniaki.

  2. Smażymy, mieszając przez 15 minut. Następnie zalewamy 6 szklankami wody, dodajemy pokrojoną w paski cukinie, drobno posiekaną kapustę i wsypujemy ryż. Doprawiamy solą i gotujemy tak długo, aż ryż będzie prawie miękki. Następnie dodajemy koncentrat, groszek, żółty ser, starty czosnek i pokrojone zioła, sól i pieprz do smaku. Gotujemy przez 5 minut i podajemy.

Komentarze do przepisu (3)

irma82 17 stycznia 2013
Uwielbiam takie zupy:)Do ulubionych oczywiście i do wypróbowania-choć już czuję jej smak:)Pozdrawiam!
kasiagotujepl 17 stycznia 2013
Polecam :) na takie zimowe mroźne dni-idealna!
kasia90 21 stycznia 2013
Podoba mi się ten przepis, trzeba by kiedyś wypróbować. Pozdrawiam:)
Składniki
Składniki