Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa migdałowa to tradycyjna staropolska potrawa wigilijna. Do jej przygotowania będziecie potrzebowali zaledwie kilku składników. Świetnie smakuje serwowana zarówno na ciepło, jak i na zimo. Zobaczcie, jak ją zrobić.
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 159
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 78
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2154
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 143
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 159
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 78
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2154
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 143
Składniki
Migdały sparzamy wrzątkiem i obieramy ze skórki. Następnie ścieramy je na tarce i zalewamy odrobiną mleka. Dodajemy cukier. Składniki ucieramy.
Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Mleko zagotowujemy w rondelku.
Masę migdałową zalewamy gorącym mlekiem. Składniki mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu przez około 15 minut. Pod koniec do zupy migdałowej dodajemy rodzynki i ugotowany ryż.
Przed podaniem talerz dekorujemy prażonymi płatkami migdałów. Smacznego.