Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa miętowa z kiwi i limonką"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 71
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 63
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 71
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 63
Składniki
Miętę przebierz, odetnij twarde łodyżki, a liście umyj i włóż do garnka wypełnionego litrem wody mineralnej.
Doprowadź ją do wrzenia, po czym dosyp cukier trzcinowy i ziarna czarnego pieprzu.
Zmniejsz płomień i gotuj zupę około 10 minut. Następnie wyjmij pieprz, a całość zblenduj.
Do schłodzonego kremu dodaj obrane i drobno posiekane owoce kiwi. Danie udekoruj plastrem limonki i świeżą miętą. Można też dodać po łyżce gęstego jogurtu.Źródło: Kurier TV