Zupa miętowa

Zupa miętowa
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Steve
Czasem lubię w kuchni eksperymentować i zupa miętowa jest właśnie smacznym wynikiem takiego eksperymentu ;)

Składniki

  • skrzydełko kurczaka 1 szt
  • sałata zielona 1 szt
  • groszek konserwowy 1 puszka
  • mięta 1 garść
  • masło 2 łyżki
  • mąka pszenna 1 łyżeczka
  • serek topiony 50 g
  • kucharek do smaku
  • oregano 3/4 łyżeczki
  • pieprz kolorowy ziarnisty do smaku

Przygotowanie

  1. Ze skrzydełka przygotować wywar. Następnie dodać dokładnie umyte sałatkę, miętę i odcedzony groszek. Gotować przez ok. 15 min. Doprawić przyprawami.

  2. Z masła i mąki przygotować zasmażkę, którą należy dodać do zupy i zagotować. Całość, w tym mięso ze skrzydełka przełożyć do blendera, dodać serek i zmiksować na krem. Podawać z kleksem ze śmietany i grzankami.
    Smacznego!

Składniki
  • skrzydełko kurczaka 1 szt
  • sałata zielona 1 szt
  • groszek konserwowy 1 puszka
  • mięta 1 garść
  • masło 2 łyżki
  • mąka pszenna 1 łyżeczka
  • serek topiony 50 g
  • kucharek do smaku
  • oregano 3/4 łyżeczki
  • pieprz kolorowy ziarnisty do smaku
Składniki