Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa meksykańska z mięsem mielonym
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 541
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 769
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 541
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 769
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Składniki
Na patelnię wrzucamy mięso mielone. Dodajemy ½ opakowania papryki ostrej i ½ opakowania papryki słodkiej, wyciskamy dwa ząbki czosnku. Mięso mielone smażymy na patelni, dodajemy posiekaną cebulę. Całość smażymy kilka minut. W garnku gotujemy bulion lub wodę z kostką rosołową. Dodajemy podsmażone mięso mielone z cebulą i gotujemy na małym ogniu ok. 30 minut. Dodajemy kukurydzę, fasolę, pomidory z puszki oraz koncentrat pomidorowy. Dodajemy odsączony groszek i gotujemy parę minut. Podajemy z ryżem lub z pieczywem.