Zupa meksykańska z kuleczkami mięsnymi.

Zupa meksykańska z kuleczkami mięsnymi.
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
przystępne
Bardzo dobra treściwa, pikantna zupa, którą warto zrobić .

Składniki

  • Składniki na kuleczki:
  • ½ kg mięsa mielonego
  • jajko
  • Pieprz
  • Sól
  • Chili
  • Cebula drobno pokrojona
  • Majeranek
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • Dodatkowo:
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2 puszki fasolki czerwonej
  • 2 słoiki sosu meksykańskiego
  • ½ kg pieczarek
  • Zioła Prowansalskie
  • ½ kg ziemniaków
  • 2 kostki rosołowe

Przygotowanie

  1. 1. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, następnie zalewamy wodą, solimy i gotujemy

  2. 2. Wszystkie składniki na kuleczki mieszamy razem, robimy mały kuleczki wielkości orzech i smażymy na rozgrzanym oleju.

  3. 3. Do ziemniaków dokładamy kostki rosołowe.

  4. 4. Wlewamy łącznie z sosem fasolkę.

  5. 5. Następnie również sosem kukurydzę

  6. 6. Pieczarki kroimy w kostkę, dokładamy do zupy.

  7. 7. Przyprawiamy ziołami.

  8. 8. Dodajmy sosy meksykańskie.

  9. 9. Na koniec wkładamy kuleczki, chwilę gotujemy.

  10. 10. Zupa gotowa.
    11. Smacznego.

Komentarze do przepisu (2)

SlodkoSlodka83 23 sierpnia 2018
Smaczna :-)
KulinarnaChwila 24 sierpnia 2018
:)
Składniki
  • Składniki na kuleczki:
  • ½ kg mięsa mielonego
  • jajko
  • Pieprz
  • Sól
  • Chili
  • Cebula drobno pokrojona
  • Majeranek
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • Dodatkowo:
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2 puszki fasolki czerwonej
  • 2 słoiki sosu meksykańskiego
  • ½ kg pieczarek
  • Zioła Prowansalskie
  • ½ kg ziemniaków
  • 2 kostki rosołowe
Składniki