Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa meksykańska to szybkie, sycące i bardzo smaczne danie jednogarnkowe.
Polecam.
Odsłon: 959
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 117
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 63
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 15
Polecam.
Odsłon: 959
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 117
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 63
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 15
Składniki
Czerwoną i żółtą paprykę kroimy w małą kostkę. Czerwoną cebulę dość drobno siekamy.
Do dużego garnka z rozgrzanym tłuszczem wrzucamy mielone mięso i podsmażamy je do momentu aż utraci surowość, często mieszamy. Do mięsa dodajemy posiekaną cebulę oraz przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, wszystko mieszamy i krótko podsmażamy. Następnie wlewamy bulion i całość gotujemy około 10 minut od czasu do czasu mieszając. Po tym czasie do zupy dodajemy pokrojone papryki, czerwoną fasolę wraz całą zawartością puszki a także kukurydzę z zalewą, wlewamy przecier lub passatę pomidorową, wszystko razem łączymy i gotujemy do momentu aż mięso i warzywa będą miękkie ale nie rozgotowane. Pod koniec gotowania zupę doprawiamy do smaku solą, sporą ilością czarnego pieprzu, czerwoną mieloną papryką oraz chili. Tak przygotowaną zupę podajemy z niewielką porcją startego na tarce o małych oczkach żółtego sera.