Mięso mielone podsmażyłam razem z cebulą pokrojoną w kostkę na patelni z odrobiną oleju. Pod koniec smażenia dodałam pokrojony drobniutko czosnek.
Do garnka wrzuciłam pokrojoną w pół talarki marchew i w kostkę ziemniaki i zalałam 0,5 l wody. Nastawiłam na gotowanie.
Kiedy mięso już podsmażyło się dodałam do gotujących się warzyw. Oprószyłam solą.
Kolejno dodawałam pomidory, paprykę pokrojoną w paseczki, kukurydzę. Pod koniec gotowania dopiero dodałam fasolę i i koncentrat pomidorowy.
Przyprawiłam do smaku solą, odrobiną pieprzu, 1 łyżeczką słodkiej papryki i 1/2 ostrej.
Zupa do spożycia była gotowa za ok. 15 minut od ugotowania. Fajnie jest jak chwilkę odstoi i nabierze smaku.
Notatki:
* można zamiast pomidorów z puszki dodać 5 pomidorów świeżych
* nie zawsze dodaję kukurydzę
Komentarze do przepisu (5)
*Przejdziesz do wersji klasycznej