Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa meksykańska"
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 406
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 877
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5161
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 406
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 877
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5161
Składniki
Cebulę posiekaj z papryczką, czosnek przeciśnij przez praskę. Ziemniaki, pomidory i cukinię pokrój w kostkę, marchewkę w plastry, a fasolkę przetnij na połówki.
Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę, czosnek oraz papryczkę. Po chwili dodaj ziemniaki, marchewkę, cukinię, pomidory i fasolkę.
Duś całość około 5 minut, po czym zalej wywarem i gotuj do miękkości warzyw.
Na koniec dołóż odsączoną kukurydzę, dosyp przyprawy i jeszcze raz doprowadź do wrzenia. Zupę możesz podać z jogurtem.
Czas przygotowania: 50 min, ilość kalorii na 1 porcję: 250. Stopień trudności: łatweŹródło: Telemax