Zupa meksykańska

Zupa meksykańska
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
Smaczna treściwa zupa pochodząca z kuchni meksykańskiej.

Składniki

  • 500 g wołowiny
  • pomidory krojone w puszcze
  • puszka czerwonej fasoli
  • puszka kukurydzy
  • papryka czerwona
  • 1,2 l bulionu wołowego
  • liść laurowy
  • mała papryczka chili
  • cayenne
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • sól ,pieprz

Przygotowanie

  1. Mięso kroimy w niedużą kostkę ,solimy i oprószamy pieprzem cayenne. Smażymy na rozgrzanym oleju ,zalewamy bulionem. Gotujemy do miękkości mięsa na wolnym ogniu z dodatkiem liścia laurowego ,ziela angielskiego i posiekanej papryczki chili. Następnie dodajemy pomidory wraz z zalewą ,osączoną z zalewy fasolę i kukurydzę oraz pokrojoną w paski paprykę. Gotujemy jeszcze 20 min. Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem.

Komentarze do przepisu (7)

Ewaaa 15 stycznia 2015
buena comida mi amigo ! :)
mimiwiki 15 stycznia 2015
Me gusta :)
Pinka92 15 stycznia 2015
Brzmi ciekawie, przypomina nieco Strogonowa ;)
z pewnością wypróbuję !
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 500 g wołowiny
  • pomidory krojone w puszcze
  • puszka czerwonej fasoli
  • puszka kukurydzy
  • papryka czerwona
  • 1,2 l bulionu wołowego
  • liść laurowy
  • mała papryczka chili
  • cayenne
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • sól ,pieprz
Składniki