Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajna prosta zupka z maślaków. Tak się stało, że znalazłam rodzinę maślaków...nie mylić z rodziną naszego pana mistera ;)) Dzieci krzyczą mamo jaka wielka kupa hehe a ja : dziś będzie z niej zupa :)
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 211
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 752
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1797
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 233
Polecam.
Odsłon: 267
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 211
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 752
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1797
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 233
Polecam.
Odsłon: 267
Składniki
1. Cebulę szklimy na patelni 2. Dodajemy oczyszczone, pokrojone maślaki oraz zmiażdżony czosnek 3. Smażymy około 5 minut 4. Wrzucamy do garnka i zalewamy bulionem 5. Śmietanę mieszamy z łyżką mąki i zabielamy zupkę 6. Dodajemy sól i pieprz wedle uznania, troszeczkę tymianku oraz pietruszkę może być suszona. 7. Możemy zupkę potraktować blenderem 8. Możemy dodać pokrojone w kostkę ugotowane ziemniaki Zupka prezencji nie ma ale ma smak i to się liczy;)