Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 210
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 210
Składniki
Ryby umyj, osusz i wyfiletuj. Odpadki ugotuj w osolonej wodzie.
Cebulę potnij w piórka, marchewkę i pietruszkę pokrój w paski, a obrane ziemniaki w plastry.
W garnku rozgrzej olej, wrzuć cebulę. Po chwili dolej przecedzony wywar rybny, dodaj ziemniaki i gotuj całość około 20 minut. Następnie dołóż filety i trzymaj na ogniu jeszcze około 10 minut.
Pomidory przelej wrzątkiem, obierz ze skóry i pokrój w kostkę.
Dodaj je do zupy razem z koncentratem pomidorowym i ostrą papryką. Podawaj z pieczywem.
Czas przygotowania: 50 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 220. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax