Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa marchwiowa z miodem"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 975
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 214
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 975
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 214
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Składniki
Cebulę posiekaj, posyp szczyptą soli i zeszklij na oleju. Ugotuj litr bulionu na kostce rosołowej (najlepiej drobiowej). Marchewkę pokrój w plastry i wrzuć do gorącego bulionu. Po 15 minutach dołóż cebulę i całość zmiksuj.
Dolej sok z wyciśniętej pomarańczy oraz śmietanę rozrobioną wcześniej z gorącą zupą (nie może się zwarzyć!). Dopraw do smaku i zagotuj.
Na koniec dodaj łyżkę miodu i wymieszaj. Kromki pieczywa pokrój w drobną kostkę. Zrumień na rozgrzanej patelni. Podawaj w zupie.
<strong>Jadwiga Kwiek z Zakliczyna</strong>Źródło: Super TV