Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa marchwiowa z miodem"
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 111
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 247
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 89
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3326
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 111
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 247
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 89
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3326
Składniki
Cebulę posiekaj, posyp szczyptą soli i zeszklij na oleju. Ugotuj litr bulionu na kostce rosołowej (najlepiej drobiowej). Marchewkę pokrój w plastry i wrzuć do gorącego bulionu. Po 15 minutach dołóż cebulę i całość zmiksuj.
Dolej sok z wyciśniętej pomarańczy oraz śmietanę rozrobioną wcześniej z gorącą zupą (nie może się zwarzyć!). Dopraw do smaku i zagotuj.
Na koniec dodaj łyżkę miodu i wymieszaj. Kromki pieczywa pokrój w drobną kostkę. Zrumień na rozgrzanej patelni. Podawaj w zupie.
<strong>Jadwiga Kwiek z Zakliczyna</strong>Źródło: Super TV