Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla was dobre rozwiązanie na obiad chcecie przepis zapraszam na blog kuchnia domowa agi
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3471
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14757
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3471
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14757
Składniki
Do garnka wlać dwa litry wody dodać kości BOCZKOWE, przyprawę uniwersalną w formie jarzynki, ziela angielskie, liście laurowe, suszoną włoszczyznę oraz tłuszcz gęsi ( nie koniecznie ). Całość zagotować i gotować do miękkości mięsa na wolnym ogniu, następnie dodać ziemniaki oraz ryż i także gotować do miękkości
Gdy ziemniaki z ryżem są już miękkie wtedy dodać groszek z marchewką i pogotować na wolnym ogniu do miękkości w trakcie dodając pokrojony świeży koper a w międzyczasie przygotować śmietanę
Po wyznaczonym czasie wlać śmietanę szybko zamieszać zagotować przez 2 - 3 minuty w trakcie wsypując lubczyk. Po zagotowaniu zdjąć z ognia i wsypać suszoną natkę pietruszki